Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Sitna tjestenina sa šparogama, brokulom i rajčicama u umaku od češnjaka i limuna

Kremasto, ukusno i puno zdravih sastojaka

VOYO logo
VOYO logo

U slučaju da nemate ništa morsko pri ruci, jednako dobra je i kombinacija povrća i tjestenine. No, ne bilo kakve tjestenine, već one najsitnije, kao za juhu, koja može odlično poslužiti i u umacima.

Sastojci:

1 luk

4 češnja češnjaka

par malih cvjetova brokule

šparoge

cherry rajčice

šalica sitne tjestenine (risoni u obliku riže)

grašak

malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje

sok od jednog limuna

sol, papar, peršin, parmezan

povrtni temeljac ili voda

Priprema:

 

Na malo maslinova ulja popržite nasjeckani luk dok nije proziran te mu dodajte češnjak. Ubacite tjesteninu te je lagano popržite.

Dodajte joj brokulu i šparoge te miješajte dok se mirisi ne povežu. Sve zalijte povrtnim temeljcem ili vodom te začinite po potrebi.

Pustite neka zavrije, a zatim kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodajte grašak i parmezan te dobro promiješajte.

Kada je tjestenina kuhana, a grašak mekan, dodajte malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje te limunov sok. Na kraju začinite svježim peršinom. Dobar tek!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali