
Brzinski ručak: Sitna tjestenina sa šparogama, brokulom i rajčicama u umaku od češnjaka i limuna

Kremasto, ukusno i puno zdravih sastojaka
U slučaju da nemate ništa morsko pri ruci, jednako dobra je i kombinacija povrća i tjestenine. No, ne bilo kakve tjestenine, već one najsitnije, kao za juhu, koja može odlično poslužiti i u umacima.
1 luk
4 češnja češnjaka
par malih cvjetova brokule
šparoge
cherry rajčice
šalica sitne tjestenine (risoni u obliku riže)
grašak
malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
sok od jednog limuna
sol, papar, peršin, parmezan
povrtni temeljac ili voda
Na malo maslinova ulja popržite nasjeckani luk dok nije proziran te mu dodajte češnjak. Ubacite tjesteninu te je lagano popržite.
Dodajte joj brokulu i šparoge te miješajte dok se mirisi ne povežu. Sve zalijte povrtnim temeljcem ili vodom te začinite po potrebi.
Pustite neka zavrije, a zatim kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodajte grašak i parmezan te dobro promiješajte.
Kada je tjestenina kuhana, a grašak mekan, dodajte malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje te limunov sok. Na kraju začinite svježim peršinom. Dobar tek!


















