Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Riža i leća s karameliziranim lukom

Možda zvuči jednostavno, ali je fantastično

VOYO logo
VOYO logo

Ovo libanonsko jelo inače se zove se moujadara i pravo je 'jelo za utjehu' ili za lagan ručak kada trebamo nešto smućkati na brzinu. Uživajte!

Sastojci:

veliki luk

velika šalica leće

pola šalice riže

maslinovo ulje

sol, papar, peršin

Priprema:

 

Zagrijte ulje u dubljoj tavi, dodajte mu narezani luk i dinstajte ga oko 10 minuta dok ne dobije smeđu boju. Maknite ga s vatre i stavite na stranu.

Leću stavite kuhati u slanu vodu, pustite neka zavrije, smanjite vatru i neka kuha 15 minuta. Zatim joj dodajte rižu te je posolite i popaprite, poklopite i kuhajte 15-20 minuta.

Kad su leća i riža kuhane i većina vode je isparila, umiješajte u njih luk i svježi peršin. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali