
LOŠE NAVIKE /
Ovih osam stvari ne smijete držati pored štednjaka: 'Može biti opasno'
Možda zvuči jednostavno, ali je fantastično
Ovo libanonsko jelo inače se zove se moujadara i pravo je 'jelo za utjehu' ili za lagan ručak kada trebamo nešto smućkati na brzinu. Uživajte!
veliki luk
velika šalica leće
pola šalice riže
maslinovo ulje
sol, papar, peršin
Zagrijte ulje u dubljoj tavi, dodajte mu narezani luk i dinstajte ga oko 10 minuta dok ne dobije smeđu boju. Maknite ga s vatre i stavite na stranu.
Leću stavite kuhati u slanu vodu, pustite neka zavrije, smanjite vatru i neka kuha 15 minuta. Zatim joj dodajte rižu te je posolite i popaprite, poklopite i kuhajte 15-20 minuta.
Kad su leća i riža kuhane i većina vode je isparila, umiješajte u njih luk i svježi peršin. Dobar tek!