Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Punjene lignje s kozicama, lukom i češnjakom

Jednostavne, ukusne i lake za pripremu

VOYO logo
VOYO logo

Petkom obično jedemo nešto morsko makar to nije pravilo, no dobro nam dođe čišćenje od teških obroka. Punjene lignje svakako su dobar izbor za lagan ručak, a pogotovo ako nisu punjene na uobičajen način.

Sastojci:

 

4-6 liganja

6 češnja češnjaka

1 luk

rastopljeni maslac

svježi peršin

paket smrznutih kozica

sol i papar

4 dcl pirea od rajčice

malo crnog vina

Priprema:

 

Za početak lignjama odrežite i nascjekajte krakove. Popržite nascjekani luk i pola od nasjeckanog češnjaka na maslacu.

Dodajte peršin, kozice i krakove, dobro promiješajte i začinite. Lignje dobro operite i izvadite im kost i utrobu ako je ima.

Svaku napunite smjesom od kozica i luka te učvrstite čačkalicama. Na maslacu popržite osttak češnjaka, dodajte rajčicu te zalijte s malo vina.

Neka zavrije, a onda smanjite vatru da se dinsta oko 5 minuta. U umak dodajte punjene lignje, poklopite i kuhajte dok lignje nisu mekane, oko 20-30 minuta. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali