Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Punjene lignje s kozicama, lukom i češnjakom

Jednostavne, ukusne i lake za pripremu

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Petkom obično jedemo nešto morsko makar to nije pravilo, no dobro nam dođe čišćenje od teških obroka. Punjene lignje svakako su dobar izbor za lagan ručak, a pogotovo ako nisu punjene na uobičajen način.

Sastojci:

 

4-6 liganja

6 češnja češnjaka

1 luk

rastopljeni maslac

svježi peršin

paket smrznutih kozica

sol i papar

4 dcl pirea od rajčice

malo crnog vina

Priprema:

 

Za početak lignjama odrežite i nascjekajte krakove. Popržite nascjekani luk i pola od nasjeckanog češnjaka na maslacu.

Dodajte peršin, kozice i krakove, dobro promiješajte i začinite. Lignje dobro operite i izvadite im kost i utrobu ako je ima.

Svaku napunite smjesom od kozica i luka te učvrstite čačkalicama. Na maslacu popržite osttak češnjaka, dodajte rajčicu te zalijte s malo vina.

Neka zavrije, a onda smanjite vatru da se dinsta oko 5 minuta. U umak dodajte punjene lignje, poklopite i kuhajte dok lignje nisu mekane, oko 20-30 minuta. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx