
Brzinski ručak: Punjene lignje s kozicama, lukom i češnjakom

Jednostavne, ukusne i lake za pripremu
Petkom obično jedemo nešto morsko makar to nije pravilo, no dobro nam dođe čišćenje od teških obroka. Punjene lignje svakako su dobar izbor za lagan ručak, a pogotovo ako nisu punjene na uobičajen način.
Sastojci:
4-6 liganja
6 češnja češnjaka
1 luk
rastopljeni maslac
svježi peršin
paket smrznutih kozica
sol i papar
4 dcl pirea od rajčice
malo crnog vina
Priprema:
Za početak lignjama odrežite i nascjekajte krakove. Popržite nascjekani luk i pola od nasjeckanog češnjaka na maslacu.
Dodajte peršin, kozice i krakove, dobro promiješajte i začinite. Lignje dobro operite i izvadite im kost i utrobu ako je ima.
Svaku napunite smjesom od kozica i luka te učvrstite čačkalicama. Na maslacu popržite osttak češnjaka, dodajte rajčicu te zalijte s malo vina.
Neka zavrije, a onda smanjite vatru da se dinsta oko 5 minuta. U umak dodajte punjene lignje, poklopite i kuhajte dok lignje nisu mekane, oko 20-30 minuta. Dobar tek!













