
Brzinski ručak: Proljetno/ljetna salata od tjestenine, tune i puno povrća

Salate po ovim vrućinama su najbolji izbor za ručak jer od njih nećete osjećati težinu, a bit ćete siti
Ako vam je ostalo tjestenine od jučerašnjeg ručka, u tili je čas možete pretvoriti u ukusnu proljetno/ljetnu salatu. Umaci u njoj nisu potrebni već samo jogurt, limun i maslinovo ulje.
tjestenina
rajčica (obične i cherry)
poriluk
masline
kapare
paprika
jedna čašica grčkog jogurta
sok od pola limuna
maslinovo ulje
sol, papar, senf, peršin, bosiljak
Prvo napravite dresing od jogurta, žličice senfa, soli i papra. Rajčice narežite na ploške, masline na polovice, a papriku i poriluk nasjeckajte.
Povrće pomiješajte s tjesteninom, poškropite limunovim sokom i maslinovim uljem, začinite i prelijte umakom. Sve dobro promiješajte i uživajte ;)


















