Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Proljetno/ljetna salata od tjestenine, tune i puno povrća

Salate po ovim vrućinama su najbolji izbor za ručak jer od njih nećete osjećati težinu, a bit ćete siti

VOYO logo
VOYO logo

Ako vam je ostalo tjestenine od jučerašnjeg ručka, u tili je čas možete pretvoriti u ukusnu proljetno/ljetnu salatu. Umaci u njoj nisu potrebni već samo jogurt, limun i maslinovo ulje.

Sastojci:

tjestenina

rajčica (obične i cherry)

poriluk

masline

kapare

paprika

jedna čašica grčkog jogurta

sok od pola limuna

maslinovo ulje

sol, papar, senf, peršin, bosiljak

Priprema:

 

Prvo napravite dresing od jogurta, žličice senfa, soli i papra. Rajčice narežite na ploške, masline na polovice, a papriku i poriluk nasjeckajte.

Povrće pomiješajte s tjesteninom, poškropite limunovim sokom i maslinovim uljem, začinite i prelijte umakom. Sve dobro promiješajte i uživajte ;)

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali