
Brzinski ručak: Pizza s tijestom od cvjetače

Pizza koju možda još niste probali, a zdravija je od obične
Što će vam kruh, odnosno tijesto koje samo napuhava ako umjesto njega možete iskoristiti cvjetaču (dok je još ima)? Ova vrlo inovativna, a jednako ukusna pizza garantirano će vas osvojiti!
Za tijesto
1 glavica cvjetače
2 žlice parmezana
1 jaje
1 žlica češnjaka u prahu
1 žlica maslinovog ulja
sol, papar, bosiljak, origano
Nadjev
mozzarella, rajčica, masline, rikola ili što god želite
Cvjetaču očistite, razdijelite na cvjetove, operite i obradite na pari. Pustite neka se ohladi te ocijedite višak vode.
Dodajte joj jaje, parmezan, češnjak, papar, sol, začine i maslinovo ulje te smjesu dobro promiješajte, najbolje rukama.
Rasporedite je u protvan ili kalup obložen papirom za pečenje te je pecite na 250°C dok tijesto ne porumeni.
Na vruće tijesto rasporedite nadjev koji želite te pizzu dodatno zapecite dok se sir ne rastopi. Dobar tek!


















