Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Piletina u umaku od piva

Iako zvuči kao da će vam trebati malo više vremena da ovo pripremite, jelo zapravo može biti gotovo za pola sata

VOYO logo
VOYO logo

Ono što vam treba su pileći bataci, začini po ukusu, češnjak te pivo, svijetlo ili tamno - svejedno je

Priprema:

 

Meso treba najprije oprati i osušiti, a potom ga staviti na vrelo ulje na tavi te ga okretati da se poprži sa svih strana

Kad porumeni i dobije lijepu boju, dodajte nasjeckani češnjak te začine, a potom zalijte piletinu pivom tek toliko da prekrije meso

Ostavite oko dvadesetak minuta da se bataci kuhaju u pivu sve dok tekućina ne ispari te se ne pretvori u malo gušći umak

Kad je sve gotovo, možete servirati s nekim prilogom poput pirea, ali bit će vam dovoljan i ukusan kruh koji ćete umakati u umak te svježa povrtna ili zelena salata. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali