Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Pečeni losos u finom umaku od limete i peršina

Zlatno pečeni losos izvrsno se slaže s kiselkasto-osvježavajućim umakom

VOYO logo
VOYO logo

Vrijeme je da malo odteretimo želudac od teškog mesa i okrenemo se laganijoj hrani po ovim vrućinama. Jedna vrlo zahvalna namirnica za ljetnu sezonu jest riba, konkretno losos kojeg možete jesti na sve načine. Vrlo ga kratko treba termički obraditi, a slaže se sa svim salatama, umacima i prilozima. Navalite ;)

Sastojci:

4 fileta lososa

pola žličice suhog korijandera

kajenski papar, malo kumina

sol, papar

Umak

pola šalice kiselog vrhnja

2 mlada luka

stapka ili dvije peršina

sok od jedne limete

1 češalj češnjaka

Priprema:

 

Za početak napravite umak. Stavite vrhnje, luk, peršin, sok limete, češnjak i prstohvat soli u blender i miksajte dok peršin nije potpuno usitnjen.

U maloj posudi pomiješajte kumin, korijandar, kajenski papar, 3/4 žličice soli i pola žličice papra te s tom mješavinom ravnomjerno natrljajte filete.

U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispecite losos, oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Zagrijte umak i prelijte ga preko fileta. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali