
Brzinski ručak: Pečeni losos u finom umaku od limete i peršina

Zlatno pečeni losos izvrsno se slaže s kiselkasto-osvježavajućim umakom
Vrijeme je da malo odteretimo želudac od teškog mesa i okrenemo se laganijoj hrani po ovim vrućinama. Jedna vrlo zahvalna namirnica za ljetnu sezonu jest riba, konkretno losos kojeg možete jesti na sve načine. Vrlo ga kratko treba termički obraditi, a slaže se sa svim salatama, umacima i prilozima. Navalite ;)
4 fileta lososa
pola žličice suhog korijandera
kajenski papar, malo kumina
sol, papar
Umak
pola šalice kiselog vrhnja
2 mlada luka
stapka ili dvije peršina
sok od jedne limete
1 češalj češnjaka
Za početak napravite umak. Stavite vrhnje, luk, peršin, sok limete, češnjak i prstohvat soli u blender i miksajte dok peršin nije potpuno usitnjen.
U maloj posudi pomiješajte kumin, korijandar, kajenski papar, 3/4 žličice soli i pola žličice papra te s tom mješavinom ravnomjerno natrljajte filete.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispecite losos, oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Zagrijte umak i prelijte ga preko fileta. Dobar tek!


















