Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Morski bolognese od lignji i maslina

Ova varijanta bolognese umaka laganija je, a oduševit će vas

VOYO logo
VOYO logo

Htjeli biste nešto morsko, ali vam se jede riba? Zato su tu lignje sljubljene s vinom, rajčicom i špagetima, a tome ukusnom spoju ćete se sigurno vraćati puno puta. Garantiramo ;)

Sastojci:

5-6 lignji

1 luk

3 češnja češnjaka

2 dcl bijelog vina

koncentrat rajčice

sol, papar, bosiljak, kopar

masline

špageti

Priprema:

 

Lignje operite, očistite i narežite na kockice, a luk nasjeckajte što stinije. Na ulju prvo prodinstajte luk i češnjak pa im dodajte lignje i podlijevajte ih bijelim vinom.

Dodajte koncentrat rajčice i začinite po želji te pustite da lignje omekane. Na kraju narežite masline i dodajte ih umaku te poslužite sa špagetima. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali