
Brzinski ručak: Meksičke enchilade s mljevenim mesom i povrćem

Meksičke poslastice uvijek su dobar izbor za ručak
Tortilje, enchilade, fajite...zovite ih kako hoćete, ali meksička kuhinja uvijek je dušu dala za ručak na brzinu. Postoji mnogo varijanti ovog jela, ali mi smo se danas odlučili za klasiku koja uvijek pali ;)
tortilje
2 luka
1 kg mljevene junetine
2 zelene paprike
2 češnja češnjaka
malo poriluka
2 tikvice
6 šampinjona
koncentrat rajčice
naribani sir
sol, papar, chilli, origano, vlasac
Na malo maslaca prodinstahte meso dok ne dobije lijepu smeđu boju, dodajte luk i malo soli i papra. Nakon toga dodajte nasjeckani češnjak, papriku, tikvice i šampinjone.
Dodajte koncentrat rajčice i sve začinite po želji. Ostavite neka se još malo dinsta, a onda pripremite tortilje. Svaku tortilju prvo zagrijte u tosteru ili na tavici da se lakše savija.
Punite tortilje motajte ih poput palačinki i slažite u posudu za pečenje. Na kraju sve prelijte ostatkom umaka od rajčice i posipajte naribanim sirom.
Pecite u pećnici na 180 °C dok se sir ne zapeče, a na kraju po enchiladama posipajte malo narezanog poriluka. Dobar tek!


















