Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Meksičke chilli lazanje

Nema do lazanja, a pogotovo ako su fino začinjene

VOYO logo
VOYO logo

Lazanje se mogu napraviti na bilo koji način, a današnja verzija malo je pikantnija, baš onako kako bi jeli Meksikanci. Uživajte!

Sastojci:

450 g mljevene svinjetine

tijesto za lazanje

1 luk

3 češnja češnjaka

1 zelena paprika

konzerva crvenog graha

koncentrat rajčice

chilli, sol, papar

peršin

vrhnje za kuhanje

ribani sir (gauda, cheddar...)

Priprema:

 

U tavi na maslacu popržite nasjeckani luk i češnjak te im dodajte meso i zelenu papriku. Dinstajte sve dok povrće ne omekani, a meso je lijepe smeđe boje.

Začinite chillijem, solju, paprom, peršinom te dodajte crveni grah, koncentrat rajčice i malo vrhnja za kuhanje. Ako je prekiselo, stavite prstohvat šećera. Pustite da zavrije te maknite s vatre.

U posudu za pečenje stavite malo crvenog umaka, potom tijesto i na njega smjesu od mesa i povrća. Slažite tim redoslijedom dok ne potrošite sve sastojke (ili dok niste napunili posudu do vrha).

Završite s puno ribanog sira, prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite na 190 °C oko pola sata. Maknite foliju i zapecite još dodatno 5 minuta. Dobar tek!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali