
Brzinski ručak: Mac&cheese pizza

Ovakvu pizzu vjerojatno niste probali
Tko bi se sjetio pomiješati pizzu i tjesteninu sa sirom? Pa, danas je baš dan za takve eksperimente, a rezultat koji ćete dobiti stvarno je nenadmašan. Pogledajte samo tu boju, a o okusu da ne govorimo!
kupovno tijesto za pizzu (ili zamijesite svoje)
tjestenina - makaroni ili školjkice
ribani sir (gauda, cheddar)
vrhnje za kuhanje
malo mlijeka
maslinovo ulje
sol, papar, origano, bosiljak
Za početak skuhajte tjesteninu. Tijesto namastite s malo maslinova ulja, rastegnite ga, smjestite u kalup i malo izbodite vilicom. Stavite ga u zagrijanu pećnicu na 150 °C da se malo digne, a zatim tek malo zapecite.
U vrhnju za kuhanje otopite sir te ga začinite i u njega umiješajte kuhanu tjesteninu. Na polupečeno tijesto rasporedite mac&cheese te ga dodatno posipajte ribanim sirom. Pecite na 220 °C dok se tijesto ne ispeče do kraja i sir ne rastopi. Dobar tek!













