Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Knedle sa šljivama i zapečenim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom

Mogu se puniti bilo kojim voćem pa čak i čokoladom, ali klasika je uvijek nepcu draga

VOYO logo
VOYO logo

Zašto bi ručak uvijek morao naginjati na slanu stranu? Jedan od najfinijih 'slatkih' obroka koji lako zamjenjuje onaj klasičan ručak u podne svakako su knedle sa šljivama. Evo recepta:

Sastojci:

1 kg krumpira

1 žličica soli

3 žlice ulja

100 g maslaca

2 jaja

0,75 - 1 kg oštrog brašna

Nadjev

20 zrelih šljiva

50 g šećera

Za posluživanje

krušne mrvice, šećer, cimet

Priprema:

 

Krumpir s korom skuhajte u slanoj vodi, ogulite ga dok je još mlak i pritisnite kroz prešu. Pomiješajte krumpir, u jednakom omjeru brašno, jaja, sol i ulje.

Tijesto dobro zamijesite, pobrašnite ga i još ga jednom promijesite da bude lagano i žilavo. Zarolajte ga i režite na šnite debele oko 3 cm koje spljoštite na 1 cm.

Na svaku šnitu stavite šljivu te sve skupa zarolajte da dobijete knedlu (dobro ih zatvorite da se šljiva ne vidi). Kuhajte ih u slanoj vodi te povremeno promiješajte da se ne bi zalijepile.

Gotove su kada isplivaju na površinu. Poslužite ih s poprženim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali