
Brzinski ručak: Knedle sa šljivama i zapečenim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom

Mogu se puniti bilo kojim voćem pa čak i čokoladom, ali klasika je uvijek nepcu draga
Zašto bi ručak uvijek morao naginjati na slanu stranu? Jedan od najfinijih 'slatkih' obroka koji lako zamjenjuje onaj klasičan ručak u podne svakako su knedle sa šljivama. Evo recepta:
1 kg krumpira
1 žličica soli
3 žlice ulja
100 g maslaca
2 jaja
0,75 - 1 kg oštrog brašna
Nadjev
20 zrelih šljiva
50 g šećera
Za posluživanje
krušne mrvice, šećer, cimet
Krumpir s korom skuhajte u slanoj vodi, ogulite ga dok je još mlak i pritisnite kroz prešu. Pomiješajte krumpir, u jednakom omjeru brašno, jaja, sol i ulje.
Tijesto dobro zamijesite, pobrašnite ga i još ga jednom promijesite da bude lagano i žilavo. Zarolajte ga i režite na šnite debele oko 3 cm koje spljoštite na 1 cm.
Na svaku šnitu stavite šljivu te sve skupa zarolajte da dobijete knedlu (dobro ih zatvorite da se šljiva ne vidi). Kuhajte ih u slanoj vodi te povremeno promiješajte da se ne bi zalijepile.
Gotove su kada isplivaju na površinu. Poslužite ih s poprženim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom. Dobar tek!


















