Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Kineski stakleni rezanci s piletinom i povrćem

Ovo vrlo popularno jelo oduševit će vas i izgledom i okusom

VOYO logo
VOYO logo

Kineski stakleni rezanci odlični su za pripremu u woku, ali ako ga nemate, poslužit će i obična dublja tava. Ne trebaju se kuhati već samo namočiti u toploj vodi, što je još jedna prednost :)

Sastojci:

jedna pileća prsa

stakleni rezanci

2 mrkve

tikvica

1 poriluk

3 žlice umaka od soje

1 žličica đumbira u prahu

malo gustina

sol, papar

Priprema:

 

Povrće narežite na trakice, piletinu na kockice, a staklene rezance potopite u vruću vodu i ostavite oko 10 minuta.

Na ulju, najbolje kokosovom, popržite piletinu te joj postupno dodajte mrkvu i poriluk. Malo dinstajte, dodajte tikvice i sve začinite đumbirom, solju, paprom i sojom.

Kada je povrće mekano, u šalici s malo vode umiješati gustin i uliti u tavu. Na kraju u umak ubacite ocijeđene rezance. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali