Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Kineska salata sa svinjetinom, tjesteninom i povrćem

Brzi ručak za prave mesoljupce

VOYO logo
VOYO logo

Iako se radi o salati, od nje ćete biti potpuno siti, a neće vam sjesti na želudac. Njam, njam ;)

Sastojci:

pola kilograma svinjskog buta

1 dcl sojina umaka

žlica sezamova ulja

tjestenina

2 paprike

25 dag špinata ili listovi zelene salate

malo mladog luka

malo prženih badema

Priprema:

 

Narežite svinjetinu na trakice i naglo je ispržite. Luk i papriku također narežite na trakice i lagano ih prodinstajte u istoj tavici.

Pomiješajte sojin umak i sezamovo ulje te polovicom umaka natopite meso i ostavite u hladnjaku oko jedan sat.

Tijekom posljednjih 5 minuta hlađenja mesa skuhajte tjesteninu i dobro je ocijedite. Špinat malo poparite u vrućoj vodi, stavite ga na tanjur pa na njega tjesteninu, meso i povrće te sve prelijte preostalim umakom i posipajte bademima. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali