
Brzinski ručak: Kineska salata sa svinjetinom, tjesteninom i povrćem

Brzi ručak za prave mesoljupce
Iako se radi o salati, od nje ćete biti potpuno siti, a neće vam sjesti na želudac. Njam, njam ;)
pola kilograma svinjskog buta
1 dcl sojina umaka
žlica sezamova ulja
tjestenina
2 paprike
25 dag špinata ili listovi zelene salate
malo mladog luka
malo prženih badema
Narežite svinjetinu na trakice i naglo je ispržite. Luk i papriku također narežite na trakice i lagano ih prodinstajte u istoj tavici.
Pomiješajte sojin umak i sezamovo ulje te polovicom umaka natopite meso i ostavite u hladnjaku oko jedan sat.
Tijekom posljednjih 5 minuta hlađenja mesa skuhajte tjesteninu i dobro je ocijedite. Špinat malo poparite u vrućoj vodi, stavite ga na tanjur pa na njega tjesteninu, meso i povrće te sve prelijte preostalim umakom i posipajte bademima. Dobar tek!


















