Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Jednostavni rižoto s kozicama i tikvicama

Važan detalj za kremasti rižoto jest maslac

VOYO logo
VOYO logo

Rižoto je prefino i relativno brzo gotovo jelo koje može ispasti savršeno ako pazite na par detalja. Kao prvo, birajte rižu za rižoto, dakle onu kratkog zrna. Kako ćete postići da je kremasta, a ne prekuhana? Kada izgubi skoro svu vodu, a još je 'pod zub', miješajte je i dolijevajte još vode po potrebi, a pri kraju umiješajte malo maslaca ili topljenog sira.

Sastojci:

jedan veliki luk

kozice (količina po želji)

500 g riže

2 češnja češnjaka

jedna tikvica

2 žlice pasirane rajčice

sok od pola limuna

žlica maslaca

parmezan

sol, papar, curry ili bilo koji začin po želji

Priprema:

 

Na malo ulja popržite luk dok nije staklast, zatim mu dodajte češnjak te ubacite kozice i dvije žlice pasirane rajčice. Kada su kozice skoro mekane, izvadite ih na stranu.

Na luk i češnjak stavite rižu koju malo popržite pa zalijte vodom, začinite i promiješajte. Pustite neka omekani, a u međuvremenu narežite tikvice.

Kada je riža skoro gotova, dodajte joj narezane tikvice i kozice te miješajte uz dodavanje vode po potrebi.

Kada je sve već mekano, umiješajte žlicu maslaca te poškropite limunovim sokom. Poslužite s naribanim parmezanom i uživajte!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali