
Brzinski ručak: Grčke quesadille sa špinatom, feta sirom, mozzarellom i rajčicama

Ukusan spoj meksičke kuhinje s grčkim sastojcima
Tko je rekao da ultimativno meksičko jelo, quesadille, moraju uvijek biti punjene mesom? Još su i bolje s laganim sastojcima poput špinata, rajčica i finih sireva, a grčki tzatziki umak od grčkog jogurta hladi nepce na ljetnim vrućinama. To je sve što nam treba ;)
8 većih tortilja
smrznuti ili svježi špinat
pola šalice sušenih rajčica u maslinovom ulju
desetak crnih maslina
2-3 komada mozzarelle
1 šalica mrvljenog feta sira
1 žlica svježeg kopra
Za tzatziki umak
grčki jogurt
1 sitno nasjeckani krastavac
2 češnja češnjaka
1 žlica soka od limuna + 1 žličica naribane limunove korice
sol, papar, kopar, 2 žlice maslinova ulja
Za umak pomiješajte sve sastojke, začinite ih po želji te umak ohladite u hladnjaku barem 10 minuta.
Pećnicu zagrijte na 200 °C te na lim stavite papir za pečenje. Na tortilju stavite špinat, nasjeckane sušene rajčice, masline i sireve te poklopite drugom tortiljom.
Ponovite postupak s preostalim tortiljama te ih sve stavite na lim i pecite oko 8-10 minuta. Poslužite s tzatziki umakom i uživajte!


















