
Feijoada - Brazilci je jedu svaki dan

Bili ste u Brazilu? Onda ste sigurno jeli Feijoadau! Jede se cijele godine, a mnogi brazilski restorani imaju barem jednu Feijoadau na dan. To je vrsta začinjenog ragua s puno mesa i crnim grahom.
Upute
1. Preko noći namočite grah.
2. Kuhajte grah u s puno vode, dok ne omekša. (Može i u ekspres loncu)
3. Kuhani grah ostavite po strani.
4. Preko noći namočite suhu govedinu (obično se koristi
5. Na manje komade narežite svinjetinu. Kuhajte u vodi dok ne omekša, iscijedite i ostavite po strani.
6. Na kriške narežite kobasice. Kuhajte pet minuta, ocijedite i ostavite po strani.
7. Na vrućem ulju pirjajte luk i češnjak.
8. Dodajte grah, govedinu, svinjetinu i kobasice. Miješajte.
9. Dodajte sve začine, vodu ako ej potrebno i miješajte. Neka prokuha na manjoj vatri dok tekućina ne zgusne. Povremeno promiješajte.
10. Gotovu feijoadu istresite u zdjelu i poslužite s kriškama naranče, rižom, slatkim krumpirom, zeljem ili maniokom.













