
Blitva s rajčicom i krumpirom

Blitva se kuha maksimalno deset minuta što je pravilo koje ne smijete prekršiti. Izvrsno pristaje uz ribu s roštilja, prženu ribu ili pečeno meso. Služi se kuhana i kao salata s krumpirom.
Sastojci:
1 kg blitve 300 g krumpira 300 g rajčice 1 glavica luka 1 vezica peršinovog lista 2 češnja češnjaka 1 dl maslinovog ulja sol i papar
Priprema:
Blitvu očistite, operite i skuhajte u malo posoljenoj vodi. Posebno skuhajte krumpir u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na kockice.
Rajčicu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na komadiće. U posudi zagrijte ulje, prepržite luk, usitnjen peršin i zgnječeni češnjak.
Dodajte rajčicu, dinstajte oko pola sata, a potom dodajte kuhanu narezanu blitvu.
Posolite i poparite po ukusu i poklopljeno dinstajte dok povrće sasvim ne omekša. Češće promiješajte i po potrebi dolijte malo tople vode.
Poslužite ju kao prilog ili uživajte u okusu uz kuhano tijesto.














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije
