RECEPT NAŠIH STARIH /

Baka Jela otkrila tajni sastojak za najukusnije palačinke: Možda zvuči neobično, ali sve što trebate učiniti je ovo

Tajni sastojak za najbolju smjesu za palačinke otkrila je baka Jela, a toliko su fine da se tope u ustima

VOYO logo
VOYO logo

Zasigurno svaka domaćica ima svoj recept za palačinke koji se najčešće prenosi s koljena na koljeno te vremenom dorađuje.

POGLEDAJTE VIDEO: Neviđena reklama za palačinkarnicu u Podstrani: Oglas za posao izazvao pomutnju, nude plaću od 10 tisuća kuna

No, postoji tajni sastojak koji ovaj slatkiš čini još ukusnijim i mekšim, a baka Jela otkrila ga je redakciji portala Srbija danas.

Možda zvuči pomalo neobično, ali sve što trebate učiniti je dodati malo piva u smjesu za palačinke! Ono zapravo ima učinak praška za pecivo u smjesi, odnosno pomaže da se palačinke malo podignu tijekom pečenja, ali da iznutra ostanu mekane i pahuljaste.

Trik je u tome što pivo stvara ugljični dioksid i tako djeluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom tijesto čini rahlim i izuzetno finim, tako da se praktički topi u ustima.

Sastojci:

2 jajamalo soli200 ml mlijeka100 ml piva100 ml ulja

200 do 250 g brašna

Priprema:

U zdjeli razbiti jaja, dodati soli pa izmutiti. Dodati ulje, mlijeko, pivo pa izmutiti. Dodati brašno i mutiti žicom da tijesto bude bez grudica i rijetko. Uliti kutlačom u podmazanu tavu toliko da se može razliti. Peći kratko s jedne i druge strane. Puniti po želji.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali