
Bademovo mlijeko ne moraš kupovati jer ga možeš napraviti i kod kuće, a jednako je fino. Evo recepta

Odlična alternativna kravljem mlijeku ako ne podnosiš laktozu
Bademovo mlijeko obično je prilično skupa investicija ako ga stalno piješ, a zapravo ga je jako lako napraviti kod kuće. Odlično je u kavi, zobenim pahuljicama, kolačima, smoothijima, raznim slasticama. Ovo zapravo nije 'mlijeko' već tekućina koja se dobiva natapanjem badema u vodi, a zove ga se mlijekom jer je skoro pa bijelo. Evo kako ga možeš lako napraviti doma:
150 g badema
tri čaše vode (da potpuno prekriju bademe)
2-4 datulje
ekstrakt vanilije (ili sjemenke vanilije)
malo soli
cimet
gaza za procjeđivanje
Bademe stavi u posudu, prelij vodom i ostavi ih preko noći da se namaču. Ujutro ih procijedi, dobro isperi i stavi u blender skupa s datuljama, vanilijom i tri čaše vode.
Miksaj ih dok ne dobiješ glatku smjesu, a potom ju prebaci u gazu i dobro ju stisni kako bi dobila što više tekućine. Mlijeko vrati u blender, dodaj malo cimeta i morske soli te ga kratko izmiskaj.
I to je to! Mlijeko čuvaj 3-4 dana u hladnjaku i pij ga s čim god želiš ;)


















