Hrana bez glutena /

Kruh bez kvasca i glutena - recept i priprema

Ovaj kruh bez kvasca i glutena ima okus, miriše, izgleda i osjeća se kao običan kruh na bazi pšenice. Kako pripremiti kruh bez kvasca i glutena?

VOYO logo
VOYO logo

Također se priprema poput običnog kruha: možete ga mijesiti i možete ga oblikovati kako god želite.

Sastojci za kruh bez kvasca i glutena:

250 g konopljinog mlijeka

1 žlica svježeg limunovog soka ili jabučnog octa

1 šalica zobenog brašna

90 g brašna od smeđe riže

90 g sirkovog brašna

70 g škroba

2 žlice praška za pecivo

2 žlice psyllium ljuske

1 žlica organskog kokosovog palminog šećera

1 žličica morske soli

120 ml mlake vode

Priprema kruha bez kvasca i glutena:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite 2 mini kalupa za kruh bez kvasca i glutena papirom za pečenje. U maloj posudi pomiješajte 1 žlicu svježeg limunovog soka s 1 šalicom konopljinog mlijeka, ostavite sa strane.

Stavite sito na veliku staklenu zdjelu. Prosijte i sjedinite sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, ljusku psyllium, šećer od kokosove palme, morsku sol. Dobro izmiješajte suhe sastojke.

U posudu za suhe sastojke dodajte mlijeko i malo promiješajte. Dodajte vodu i dobro promiješajte dok se sva tekućina ne upije. Ostavite tijesto da odstoji 5 minuta.

Podijelite tijesto za kruh bez kvasca i glutena na dva dijela i stavite u lim za pečenje koje ste obložili papirom za pečenje. Pecite kruh u prije zagrijanoj pećnici 35 minuta dok ne porumene i postanu korice na rubovima.

Pustite da se mini štruce ohlade 5 do 10 minuta prije nego što ih izvadite iz posuda. Zatim ohladite na rešetki. Narežite kruh bez kvasca i glutena i uživajte uz omiljene namaze!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali