ZBOGOM, LEGENDO! /

Petar Tutavac bio je prvi školovani keksar u Jugoslaviji: Domaćica mu je bila diplomski rad, a Plazma kruna karijere

Ipak, Tutavac napominje kako grisini nisu njegov proizvod: "To je talijanski proizvod, ja sam ga prvi napravio u Jugoslaviji. Ali sve ostalo što sam kasnije napravio ništa nije bilo patentirano, ali je moje. Kupljena je talijanska linija za proizvodnju grisina, ali sam ja napravio drugi recept jer smo u Krašu radili Cvibak za vojsku. Radio sam na tome skoro mjesec dana. Bilo mi je to veliko priznanje da mi Talijan kaže da su moji grisini maltene bolji nego njihovi", govori u dokumentarcu. Upravo je u Leskovcu nastala ideja o Plazma keksu. Prvi su u Jugoslaviji počeli u proizvodnji koristiti soju i sirutku.
Foto: YouTube Screenshot
Ipak, Tutavac napominje kako grisini nisu njegov proizvod: "To je talijanski proizvod, ja sam ga prvi napravio u Jugoslaviji. Ali sve ostalo što sam kasnije napravio ništa nije bilo patentirano, ali je moje. Kupljena je talijanska linija za proizvodnju grisina, ali sam ja napravio drugi recept jer smo u Krašu radili Cvibak za vojsku. Radio sam na tome skoro mjesec dana. Bilo mi je to veliko priznanje da mi Talijan kaže da su moji grisini maltene bolji nego njihovi", govori u dokumentarcu. Upravo je u Leskovcu nastala ideja o Plazma keksu. Prvi su u Jugoslaviji počeli u proizvodnji koristiti soju i sirutku.
4 /8
VOYO logo

U dobi od 88. godina preminuo je Petar Tutavac, tvorac popularnih keksa Domaćica i jedan od autora recepture Plazma keksa. Zauvijek će ostati upamćen kao prvi školovani keksar u tadašnjoj Jugoslaviji. Gospodin Tutavac ima fascinantnu životnu priču, a donosimo je u nastavku.

VOYO logo
Pogledaj još galerija