Zar još i to? /

Ove godine od kiseljenja kupusa odustaju mnogi koji su to inače radili

Razlog poskupljenju su više cijene i gnojiva, ali nije to sve. Ono što je bila odlična namirnica za zdravlje i mamurluk, više nije dobra za kućni budžet

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Stiže sezona kupusa ili zelja. Mnogi jednu od najdražih namirnica za zimnicu ove godine ipak neće kiseliti. Razlog je očekivan - cijena. Svježi kupus nekoliko je kuna skuplji nego prošle godine. Sve o kupusu ili zelju, kako vam je draže, u sljedećoj priči.

I za sarmu i za salatu. Protiv mamurluka, upala i za imunitet. Dobar i za kućni budžet. Bar je bio do ove godine, jer cijena je i njemu prilično skočila. Prodavačica Jelica na tržnici u Zagrebu je kazala koliko: "Od pet do 10 kuna kak di. Jedna vreća od 20 kila vam dojde 100 kuna, 120 kako kod koga."

A prošle godine je bilo...: "Bilo je do 80 kuna."

Razlog poskupljenju su više cijene i gnojiva i goriva, ali i sušna sezona. Poljoprivrednica Marija Cafuk: "Ono prijašnje je bilo slabije jer je bilo na suši, ali sad je, vidite po ovoj glavici, da je stvarno ono vrhunske kvalitete i ima sve karakteristike varaždinskog zelja."

Svaki građanin Hrvatske godišnje u prosjeku pojede 11 kilograma zelja, od čega tri ukiseljenog.

Cijeli prilog pogledajte ovdje:

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx