
Kvarner ima gastro oazu s čak tri Michelinove preporuke, evo koja je tajna Mošćeničke Drage
Kvarner je ove godine ponosno predstavio deset restorana uvrštenih u najprestižniji svjetski gastronomski vodič Michelin. Posebno je zanimljivo što se čak tri vrhunska restorana nalaze u malom mjestu Mošćenička Draga, koje broji samo 1300 stanovnika. Ovo ribarsko mjesto s dugom tradicijom oduševljava goste izvrsnim ribljim specijalitetima i kvalitetom koja se prepoznaje na svjetskoj razini.
Vlasnik jedne od konoba u Mošćeničkoj Dragi, Stiven Vunić, otkriva tajnu uspjeha: "Imamo tartar od škampi koji kombiniramo s vrlo zanimljivim, svježim sladoledom od mrkve i naranče. Radimo i pohani bakalar, brodete od sipe, hobotnicu u celer kombinaciji – stvaramo nova okusa, ali i čuvamo tradiciju."
Posjetitelji hvale gostoprimstvo i vrhunsku kvalitetu hrane: "Ovo je nešto fantastično. Konobar mi je preporučio jelo i nadmašilo je moja očekivanja!", kaže Irena Bačevska iz Sjeverne Makedonije. Više pogledajte u prilogu Maje Brkljača.









