
U tijeku jubilarna 40. manifestacija 'Kaj su jeli naši stari': RTL-ova ekipa bila je u Vrbovcu, evo što su zabilježili

Iz Vrbovca se ovih dana nitko neće vratiti gladan - u tijeku je jubilarna 40. turističko- kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari". Danas se ondje najviše tražila vrbovečka pera.
Nakon prošlogodišnje pauze posjetitelji ponovno mogu uživati u jelima naših baka, uz to i u bogatom zabavnom programu.
Već od ranog jutra posjetitelji manifestacije zaputili se se štandovima sa hranom na kojoj se pripremaju jela naših starih. Jedni su tražili ručak, a drugi slasni desert.
Ajme probaj ovo, odlično je!
"Najviše vole štrudle, gibanice i to starinske. I Pere! Evo imamo je ovdje, to je naš specijalitet vrbovečki - dolje je dizano tijesto, a sir, vrhnje i jaja su kao nadjev", kaže izlagačica Milica Drvenkar.
Vrbovečka pera mogla se naći na nekoliko štandova, a tko je nije ponio kući barem ju je pojeo u hodu.
"Ima slana, ima slatka, ja bi preporučila slanu.
Istom brzinom kao pera, nestajali su i gulaši. Posebno oni koje su napravile žene iz Peskovca.
"Prvo smo uzeli gulaš, onako, nešto najlakše za želudac haha.
Malo je žešći i odličan je. Prva liga.
Bit će tu i plesa i glazbe
Manifestaciju Kaj su jeli naši stari zna obići i 80 000 posjetitelja. Lani se nije održala održala zbog pandemije koronavirusa, no ove godine, stvari se polako vraćaju u normalu.
"Evo tu smo nekoliko minuta, malo ćemo obići štandove, vidjeti što ima za popiti i pojesti, pa malo i uživati u dekoracijama."
Nakon jela i šetnje gradom, dosta je onih koji ožedne, a ovdje imaju priliku i popiti nešto kao naši stari.
"Ljudi zatraže čašicu vina, alli iznenađujuće, traže čisto vino, jedan deci, a mi smo tu tradicionalno kraj za gemište - pola vina, pola mineralna."
Na ovoj manifestaciji u poslijepodnevnim satima neće nedostajati ni zabave. Probe su pri kraju i sve je spremno za red plesa i glazbe.
A što je za RTL rekla direktorica Turističke zajednice grada Vrbovca Jasna Benedik rekla našem Matiji Mlinariću, pogledajte u videu:


















