Svaštara /

Može li gola berba poboljšati vino?

Mike Hayes iz australskog Queenslanda odlučan je prokušati metodu pravljenja vina staru oko 4.000 godina, a koja navodno potječe iz Gruzije.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ova se metoda svodi na branje grožđa za vrijeme punog mjeseca i - potpuno gol! Osim što će gol brati, gol će ga i gnječiti i to bez mehaničkih pomagala.

Odlučan je gnječiti grožđe golim stopalima, a iako ne zna hoće li ova metoda upaliti, voljan ju je probati jer smatra da nije riječ o praznovjerju već o prirodnoj metodi koja se upražnjavala generacijama i iz sasvim opravdanih razloga.

Proučavanja koja je proveo na drevnim metodama ukazuju na to da bi mjesečeve mijene mogle pozitivno djelovati na berbu, a nenošenje odjeće navodno ima funkciju izoliranja berbe od bakterija koje žive u odjeći, a mogu negativno utjecati na aromu.

Hoće li se ova 'ekstremna berba' pokazati uspješnom, tek treba vidjeti, a do tada predstoje pripreme za dvije eksperimentalne berbe, u ožujku i travnju, kade će Australac iskušati svoje nekonvencionalne metode.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx