ZNANSTVENICI: UVEDITE IH U PREHRANU! /

Znate li koje su najbolje namirnice za prevenciju karcinoma? Već ih imate u kuhinji...

Češnjak je jedna od najčešće korištenih biljaka u narodnoj medicini, a njegova korisna svojstva nisu vezana samo za zaštitu od prehlade. Naime, njegova antigljivična i antibakterijska svojstva pospješuju  probavu i rad želuca te potiče rad jetre, bubrega i prostate.
Foto: Shutterstock
Češnjak je jedna od najčešće korištenih biljaka u narodnoj medicini, a njegova korisna svojstva nisu vezana samo za zaštitu od prehlade. Naime, njegova antigljivična i antibakterijska svojstva pospješuju probavu i rad želuca te potiče rad jetre, bubrega i prostate.
8 /11
VOYO logo

Može se činiti da se glavne prehrambene preporuke za dug i zdrav život neprestano mijenjaju, jer hrana koja se nekada smatrala zdravom odjednom više nije, a nekad tabu prehrana postaje nutritivno prihvatljiva. Prehrambene smjernice USDA-e evoluirale su tijekom godina otkako su prvi put uvedene 1894., uglavnom kako bi uključile novu znanstvenu literaturu i napredak u području prehrane, stoga nije ni čudno da su ljudi koji se pokušavaju zdravo hraniti često zbunjeni. Srećom, određene prehrambene smjernice se nisu promijenile. Biljna prehrana koja se sastoji prije svega od cjelovite hrane uključujući voće, povrće, cjelovite žitarice i mahunarke dosljedno se pokazala kao najzdraviji način prehrane i povezana je s manjim rizikom raka u nebrojenim studijama – da ne spominjemo niži rizik od kardiovaskularnih bolesti. Kako bi odredili namirnice koje će najvjerojatnije smanjiti rizik od raka, znanstvenici s Američkog instituta su u izvješću napisali da niti jedna namirnica ne sadrži sve nutrijente koji su nam potrebni, te da je važno imati raznoliku prehranu koja uključuje što više ovih namirnica koje možete vidjeti u listalici...

VOYO logo
Pogledaj još galerija