OD VODE DO VOĆA /

Ovih devet stvari bi mogle naštetiti vašem zdravlju: Od odjevnih predmeta do hrane koju koristite svaki dan

4. Zreli krumpir: Krumpir je odličan izvor kalija i drugih esencijalnih nutrijenata, ali kada ih jedete nakon što su nekoliko dana stajali na pultu, morate biti vrlo oprezni. Krumpir sadrži prirodne toksine, poput solanina, koji se mogu brže razviti kada je izložen svjetlu. Povećanje ovih toksina može učiniti da kora i unutrašnjost krumpira pozelene. Ako ikada pojedete zeleni krumpir, mogli biste osjetiti bolove u trbuhu, povraćanje i temperaturu, a u nekim rijetkim slučajevima to može dovesti do paralize.
Foto: Shutterstock
4. Zreli krumpir: Krumpir je odličan izvor kalija i drugih esencijalnih nutrijenata, ali kada ih jedete nakon što su nekoliko dana stajali na pultu, morate biti vrlo oprezni. Krumpir sadrži prirodne toksine, poput solanina, koji se mogu brže razviti kada je izložen svjetlu. Povećanje ovih toksina može učiniti da kora i unutrašnjost krumpira pozelene. Ako ikada pojedete zeleni krumpir, mogli biste osjetiti bolove u trbuhu, povraćanje i temperaturu, a u nekim rijetkim slučajevima to može dovesti do paralize.
4 /13
VOYO logo

Kada je riječ o štetnim tvarima u našem domu, često pomislimo na kemiju i pesticide. Međutim, moglo bi vas iznenaditi da nam neki od svakodnevnih predmeta koje koristimo mogu naštetiti.

VOYO logo
Pogledaj još galerija