PAZITE ŠTO JEDETE /

Čim dođe ljepše vrijeme hrlimo za ovim namirnicama koja uzrokuju trovanje: Hrvatska liječnica o oštećenju slijepog crijeva i oporavku

2. Klice: Nekuhane ili slabo skuhane klice zaslužne su za izbijanje mnogih bakterija. Prema Agenciji za standarde hrane, sve vrste klica - uključujući lucerku, grah, klice djeteline i rotkvice mogu širiti infekciju koja je uzrokovana bakterijskom kontaminacijom njihova sjemena.
Foto: Shutterstock
2. Klice: Nekuhane ili slabo skuhane klice zaslužne su za izbijanje mnogih bakterija. Prema Agenciji za standarde hrane, sve vrste klica - uključujući lucerku, grah, klice djeteline i rotkvice mogu širiti infekciju koja je uzrokovana bakterijskom kontaminacijom njihova sjemena.
2 /14
VOYO logo

Do trovanja hranom dolazi unutar jednog do 36 sati nakon konzumacije onečišćene hrane, a očituje se kroz mučnine, povraćanja, bolove u trbuhu, proljev, glavobolju i opću slabost. Ti simptomi najčešće traju od jednog do sedam dana. I dok uživate u omiljenim namirnica, poput sladoleda ili salata, mogli biste si napraviti zdravstveni problem.

VOYO logo
Pogledaj još galerija