SUŠENJE ZAČINSKOG BILJA /

Sušenje ružmarina u samo nekoliko koraka

Sušenje ružmarina nije zahtjevan ni kompliciran postupak, ali je potrebno držati se određenih uputa

VOYO logo
VOYO logo

Sušeni ružmarin začinsko je bilje koje možemo koristiti kao dodatak mnogim jelima kada god poželimo. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za sušenje ružmarina u nekoliko koraka.

Ružmarin se danas smatra najzdravijim mediteranskim začinom, a može se uzgajati i za dobivanje eteričnog ulja. Zbog aromatičnog mirisa i specifičnog okusa, ružmarin svakom jelu daje osvježavajuću aromu. Možemo ga čuvati na različite načine, a najjednostavnije je sušenje. Sam postupak sušenja ružmarina nije zahtjevan ni kompliciran.

Ružmarin je najprije potrebno dobro oprati, a zatim ga staviti na papir za pečenje. Začinsko bilje stavljamo u hladnjak na 10-ak dana, a nakon sušenja ružmarin je najbolje čuvati u zatvorenoj vrećici. Idealno mjesto za držanje sušenog ružmarina je hladno i nešto mračnije mjesto u kuhinji ili podrumu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali