zimnice /

Spremanje mrkve i peršina za zimu: savjeti za spremanje mrkve i peršina za zimu

Spremanje mrkve i peršina za zimu jednostavan je postupak koji ne zahtijeva mnogo utrošenog vremena. Za vas smo izdvojili kratke savjete za spremanje zimnice

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Spremanje mrkve i peršina za zimu nije zahtjevan postupak, a potrebno je kako bismo u ovom zdravom povrću uživali i kad nastupe hladniji dani. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za spremanje zimnice.

Korjenasto povrće u pravilu nema potrebe iz zemlje vaditi sve dok ne padne prvi mraz. Sve dotad možemo ga slobodno držati u gredicama te brati po potrebi. No, kad dođu hladniji dani i niske temperature, korjenasto povrće potrebno je spremiti za zimu. Tu ubrajamo i mrkvu, zdravo i rasprostranjeno povrće koje se uzgaja u gotovo svakom vrtu.

Za spremanje mrkve i peršina za zimu najbolje je odabrati samo zdravo, očišćeno i neoštećeno korijenje. Također trebate pripaziti da povrće prilikom spremanja zimnice bude dovoljno zrelo, odnosno da kraj korijena poprimi prepoznatljiv ovalni oblik. Tako će zimnica biti mnogo ukusnija i spremna za konzumiranje, što je ujedno i glavni smisao čuvanja povrća.

Prije spremanja mrkve i peršina za zimu, pripremite staklenke koje ste prethodno detaljno sterilizirali. Mrkvu je najbolje narezati na sitne kockice, ploške ili štapiće, ovisno o tome kako ju preferirate jesti te ju ukiseliti. Peršin je potrebno usitniti i posušiti kako bi koristio kao dodatak jelima i začin. Možete ga spremiti i čitavog (bez sjeckanja), spremiti u vrećicu za zamrzavanje i zamrznuti kako bi sačuvali sva njegova svojstva.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx