egzotično povrće /

Peruanski krastavac - krastavac koji pomaže dijabetičarima

Peruanski krastavac, poznat i kao ciklantera je suptropska biljka penjačica koja potječe s područja Meksika, Perua i Bolivije

VOYO logo
VOYO logo

Peruanskom krastavcu za početak uzgoja moraju se osigurati odgovarajući uvjeti, odnosno zaštita staklenika i mnogo topline. Peruanski krastavac se sije u ožujku ili travnju, a presađuje se sredinom svibnja.

Za razliku od ostalog povrća, peruanski krastavac se presađuje u gredice u stakleniku, koji je glavna zaštita od mraza, jer peruanski krastavac najobilnije plodove stvara u periodu kada je sezona povrtnica već pri kraju.

Plodovi peruanskog krastavca će se na biljci pojaviti sredinom listopada i nalikovat će na bodljikave krastavce karnišone koji imaju zašiljen vrh. Kada plod peruanskog krastavca naraste do 2-3 centimetra, počet će nalikovati na krastavac.

Peruanski krastavac je ukusan, a plodovi su zdravi jer smanjuju razinu glukoze u krvi, popravljaju cirkulaciju i pomažu izlučivanju masnoća.

Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali