SVOJSTVA KOMORAČA /

Komorač začin: sve dobrobiti i prednosti komorača

Komorač je začinska biljka koja nije samo ukusna, već je i jedna od najzdravijih. Za vas smo izdvojili najveće dobrobiti komorača

VOYO logo
VOYO logo

Komorač je začin koji se najčešće koristi u mediteranskoj kuhinji, a ima velike dobrobiti za naše dravlje. Donosimo vam u čemu sve pomaže komorač.

Komorač (lat. Foeniculum vulgare) aromatična je začinska biljka, posebno raširena na području južne i srednje Europe. Kod nas se najčešće koristi kao začin u kulinarstvu, a osim aromatičnog okusa i mirisa, komorač ima brojna ljekovita svojstva. Obiluje kalijem, manganom, magnezijem, kalcijem, fosforom i željezom, kao i nizom jednako važnih antioksidansa.

Komorač je poznat kao začin koji pomaže u liječenju mnogih zdravstvenih problema, a posebno djeluje kada je riječ o prirodnom čišćenju organizma. Pomaže kod krvožilnih bolesti, probavnih smetnji, problema urinarnog trakta, kao i reumatskih bolova. Također djeluje protuupalno te tako jača imunitet. Od davnih se dana smatra da komorač pomaže trudnicama tijekom dojenja na način da potiče bolje i jednostavnije izlučivanje mlijeka.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali