
Kasija cimet - jedan od najstarijih začina

Kasija cimet može se pronaći u Vijetnamu, Indoneziji, Bangladešu i Kini. Štapić kasija cimeta ima drvenastiju strukturu i snažniju aromu od cejlonskog cimeta.
Kasija cimet se često koristi u narodnoj medicini jer pomaže u terapiji i liječenju mnogih bolesti i tegoba, kao što su povišen kolesterol i dijabetes.
Osim toga kasija cimet može se koristiti i za liječenje prehlade. Narodna medicina preporuča jesti jednu žlicu meda sa prstohvatom cimeta kako bi izliječili kašalj i očistili sinuse.
Zbog svojeg specifičnog mirisa i okusu kasija cimet se koristi za aromatiziranje raznih napitaka, a osušena kora kasija cimeta samljevena u prah upotrebljava se kao začin za razne poslastice, torte i kolače.




![[KVIZ] Koliko znaš o markama auta?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296689/H-1f7f2d23-9fa0-43e6-8b46-f34ec6749fe5-550.webp?1749020226)








