ZBOGOM ŽGARAVICI! /

Muči vas želučana kiselina? Donosimo vam devet namirnica koje će smiriti iritirani želudac

16. Ocat: Kiseline u octu čine ga samoodrživim pa je njegov rok trajanja označen kao "gotovo beskrajan". Neke vrste mogu promijeniti boju, ali okus ostaje nepromijenjen.
Foto: Shutterstock
16. Ocat: Kiseline u octu čine ga samoodrživim pa je njegov rok trajanja označen kao "gotovo beskrajan". Neke vrste mogu promijeniti boju, ali okus ostaje nepromijenjen.
7 /8
VOYO logo

U današnje vrijeme više od 75% ljudi pati od problema zvanog žgaravica, neugodnog simptoma koji upućuje na poremećaj probavnog sustava. Ako se s njom susrećete samo par puta godišnje, ne morate se previše brinuti. Kako biste smanjili žgaravicu preporuča se izbjegavanje konzumacije kave, alkohola, gaziranih pića i pušenje. Određene namjernice kao što su rajčice, veća količina češnjaka i luka, crvena paprika, papar, masna, ljuta i pržena hrana mogu potaknuti žgaravicu. Ipak, ako vas je žgaravica već "uhvatila", onda bi vam ovih nekoliko namirnica trebalo pomoći.

VOYO logo
Pogledaj još galerija