
Ako ste se pitali: evo odgovora zašto je hrana u zrakoplovu bljutava

Složit ćete se s nama kada kažemo da hrana u avionima spada u
posebnu vrstu...
"Godinu i pol dana smo se bavili ovom problematikom i došli do zaključka da nije stvar u hrani, nego da na visinama gubimo sposbnost okusa za 33 posto", objašnjava Sinead Ferguson, sastavljač menija u British Airwaysu.
Njemački znanstvenik Florian Mayer ima objašnjenje za to. "Naše tijelo prima manje kisika na visinama, zbog pritiska u kabini. Taj manjak kisika nije toliki da bude prijetnja zdravlju, ali je dovoljan da utječe na osjetilo okusa", objašnjava Mayer. Kako bi hrana iole bila prihvatljiva u ovakvim nepovoljnim kulinarskim okolnostima, priprema se jače začinjena.
Planirate letjeti? Evo u kojem dijelu aviona se turbulencije najmanje osjete
10 profesionalnih savjeta kako se brzo i lako spakirati za odlazak na godišnji odmor
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


















