RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

9. Smeđi šećer: Otvoreni smeđi šećer brzo se stvrdne i izgubi vlažnost zbog kontakta sa zrakom. Tada ga je teško koristiti, osobito u kolačima gdje je važna njegova tekstura. Najbolje ga je čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili vrećici sa zatvaračem.
Foto: Pixabay
9. Smeđi šećer: Otvoreni smeđi šećer brzo se stvrdne i izgubi vlažnost zbog kontakta sa zrakom. Tada ga je teško koristiti, osobito u kolačima gdje je važna njegova tekstura. Najbolje ga je čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili vrećici sa zatvaračem.
10 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija