RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

23. Smeđa riža: Zdravija je od bijele, ali se brže kvari zbog masnoće u vanjskoj ovojnici zrna. U toplim uvjetima može se pokvariti već nakon šest mjeseci.
Ako smeđa riža ima užegao miris ili ima neobičnu boju, bacite je. Kako bi dulje trajala, čuvajte je u hladnjaku ili zamrzivaču u dobro zatvorenoj posudi.
Foto: Pixabay
23. Smeđa riža: Zdravija je od bijele, ali se brže kvari zbog masnoće u vanjskoj ovojnici zrna. U toplim uvjetima može se pokvariti već nakon šest mjeseci. Ako smeđa riža ima užegao miris ili ima neobičnu boju, bacite je. Kako bi dulje trajala, čuvajte je u hladnjaku ili zamrzivaču u dobro zatvorenoj posudi.
24 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija