RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

12. Javorov sirup: Za razliku od umjetnih sirupa, pravi javorov sirup može razviti plijesan ako nije u hladnjaku. Iako je prirodan, treba ga čuvati na hladnom mjestu kako bi bio siguran za korištenje. Zamrzavanje je također dobra opcija – neće se stvrdnuti i može trajati godinama. Ako primijetite plijesan ili čudan miris, odmah ga bacite.
Foto: Pixabay
12. Javorov sirup: Za razliku od umjetnih sirupa, pravi javorov sirup može razviti plijesan ako nije u hladnjaku. Iako je prirodan, treba ga čuvati na hladnom mjestu kako bi bio siguran za korištenje. Zamrzavanje je također dobra opcija – neće se stvrdnuti i može trajati godinama. Ako primijetite plijesan ili čudan miris, odmah ga bacite.
13 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija