RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

21. Krumpir: Najbolje se čuva u hladnoj, tamnoj i suhoj prostoriji, i može trajati do dva mjeseca. Ako ga ostavite predugo, počet će klijati, omekšat će i pojavit će se crne mrlje. Takav krumpir više nije dobar za jelo jer mu se mijenja okus i tekstura. Krumpir koji je proklijao također može sadržavati solanin, koji je glikoalkaloidni otrov.
Foto: Pixabay
21. Krumpir: Najbolje se čuva u hladnoj, tamnoj i suhoj prostoriji, i može trajati do dva mjeseca. Ako ga ostavite predugo, počet će klijati, omekšat će i pojavit će se crne mrlje. Takav krumpir više nije dobar za jelo jer mu se mijenja okus i tekstura. Krumpir koji je proklijao također može sadržavati solanin, koji je glikoalkaloidni otrov.
22 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija