PRIPAZITE! /

Ova hrana je puna soli: Prekomjerna konzumacija može imati ozbiljne posljedice

3. Šunka: Sol se koristi u šunki za konzerviranje i poboljšanje okusa. Prerađeno meso povezano je s povećanim rizikom od raka, stoga je preporučljivo smanjiti njegov unos. Birajte šunku bez dodataka ili domaću varijantu. Uvijek provjerite razinu natrija na deklaraciji. Konzumacija svježe pripremljenog mesa zdraviji je izbor.
Foto: Shutterstock
3. Šunka: Sol se koristi u šunki za konzerviranje i poboljšanje okusa. Prerađeno meso povezano je s povećanim rizikom od raka, stoga je preporučljivo smanjiti njegov unos. Birajte šunku bez dodataka ili domaću varijantu. Uvijek provjerite razinu natrija na deklaraciji. Konzumacija svježe pripremljenog mesa zdraviji je izbor.
4 /28
VOYO logo

Sol je neizostavan začin u kuhinji, ali prekomjerna konzumacija može imati ozbiljne zdravstvene posljedice. Mnogi prehrambeni proizvodi, posebno prerađeni i gotovi obroci, sadrže visoke količine soli koje često prelaze preporučene dnevne unose.

S obzirom na to, važno je da ste svjesni količine soli koju unosite i da tražite načine kako smanjiti njen unos bez kompromisa u okusu.

Pogledajte u galeriji koji proizvodi obiluju solju.

VOYO logo
Pogledaj još galerija