Kuhinja i recepti /

Našla sam starinski recept za najjednostavniju, a najfiniju pitu od bundeve, nema joj premca

Ako u pričuvi imaš lijepu, narančastu bundevu, ovaj recept doći će ti kao točka na i

VOYO logo
VOYO logo

Kada ti netko spomene pitu od bundeve, prva asocijacija vjerojatno ti je Halloween ili tipična američka pita od ove tikve. No, ljudi od davnina od bundeva rade prave male poslastice, a što ima finije u jesen od nekog takvog deserta?

Malo sam kopala po starim kuharicama koje sam naslijedila od prabake i bake i pronašla vrlo jednostavan recept za pitu od bundeve koja mami sline na usta. Pa, bez daljnjeg okolišanja mislim da je vrijeme baciti se na posao:

Sastojci:

Tijesto

400 g brašna

100 g šećera

150 g maslaca

1 jaje

3 žlice mlijeka

Nadjev

500 g očišćene bundeve narezane na kockice

100 g šećera

120 g jogurta

2 jaja

2-3 žlice maslaca

malo cimeta

Priprema:

Dobro promiješaj sastojke za tijesto, izradi ga i stavi u hladnjak na sat vremena.

U međuvremenu skuhaj bundevu dok nije sasvim mekana. Razvaljaj tijesto i stavi ga u kalup (ili više njih) za pitu koji si premazala maslacem i izbodi ga vilicom.

Bundevu ocijedi i miksaj s ostalim sastojcima za nadjev te sve prelij preko tijesta. Peci oko pola sata na 180 °C. Mmm....

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali