MAGNET /

Lagano jelo sa sezonskim štihom: Lactose free orzoto sa šparogama i mladim lukom

Ječam daje puniji, orašasti okus i više vlakana, a šparoge i mladi luk donose svježinu i sezonski štih

VOYO logo
VOYO logo

Orzoto sa šparogama i mladim lukom bez laktoze je lagano jelo koje se priprema slično kao rižoto, ali s ječmom umjesto riže.

Ječam daje puniji, orašasti okus i više vlakana, a šparoge i mladi luk donose svježinu i sezonski štih. Ovo jelo je odlično kao lagani ručak, prilog uz ribu ili meso, ili čak kao glavno vege jelo.

Lagano jelo sa sezonskim štihom: Lactose free orzoto sa šparogama i mladim lukom
Foto: Rtl

Recept za Lactose free orzoto sa šparogama i mladim lukom

Sastojci:

  • Ječam 200 g,
  • Ljutika 100 g,
  • Šparoge 150 g,
  • Mladi luk 50 g,
  • Baby špinat 50 g,
  • Osmijeh vrhnje za kuhanje bez laktoze 200 ml,
  • Osmijeh trajno mlijeko bez laktoze 100 ml,
  • Maslinovo ulje 50 ml,
  • Bijelo vino 20 ml

Priprema:

1. Ljutiku sotiramo na maslinovom ulju pa dodamo donji dio šparoga, mladi luk i sotiramo dok ne omekša.

2. Kad nam povrće omekša dodamo Vrhnje za kuhanje bez laktoze, mlijeko bez laktoze i kratko prokuhamo.

3. Prije samog blendanja dodamo baby špinat, kratko ga prokuhamo i onda sve skupa izblendamo u lijepu kremu.

4. Kad nam je krema spremna krećemo na izradu orzota. Na maslinovom ulju sotiramo sitno sjeckanu ljutiku, zatim dodamo ječam, malo tostiramo pa glaziramo bijelim vinom.

5. Kad nam vino ispari, postepeno dodajemo kremu i kuhamo. Orzoto kuhamo otprilike 20 minuta.

6. Dok nam se orzoto kuha, na tavi ispečemo vrhove šparoga I mladi luk koje ćemo staviti na orzoto kod serviranja.

Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-a! MagNet nedjeljom od 16 sati!

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Oduševite obitelj laganom užinom: Pripremite pužiće od lisnatog tijesta s kremom

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali