KRUMPIR, RAJČICA, GRAH... /

Ove namirnice imaju otrovne dijelove koji su jako opasni! Evo kako prepoznati da ste se otrovali

4. Proklijali krumpir: Kome se još nije dogodilo da mu krumpir proklija prije nego što smo ga stigli upotrijebiti? Upravo su kruh i krumpir namirnice koje se najčešće bacaju. Postavlja se pitanje: smijemo li ga jesti ako je proklijao? Toksične klice krumpira mogu izazvati probavne tegobe ili glavobolju pa ih stoga svakako treba odrezati. Ako je krumpir mekan ili se smežurao, obvezno ga bacite, no ostane li tvrd i "zdrav", možete ga oguliti, prema potrebi izdubiti na mjestu gdje je proklijao i koristiti za jelo.
Foto: Shutterstock
4. Proklijali krumpir: Kome se još nije dogodilo da mu krumpir proklija prije nego što smo ga stigli upotrijebiti? Upravo su kruh i krumpir namirnice koje se najčešće bacaju. Postavlja se pitanje: smijemo li ga jesti ako je proklijao? Toksične klice krumpira mogu izazvati probavne tegobe ili glavobolju pa ih stoga svakako treba odrezati. Ako je krumpir mekan ili se smežurao, obvezno ga bacite, no ostane li tvrd i "zdrav", možete ga oguliti, prema potrebi izdubiti na mjestu gdje je proklijao i koristiti za jelo.
4 /7
VOYO logo

Neki od nas vade koštice iz lubenice, neki ih jedu. Neki gule koru jabuke, neki je jedu bez guljenja. Mogli bismo reći - sto ljudi, sto ćudi. No, kada su u pitanju otrovni dijelovi voća i povrća koje jedemo gotovo svaki dan, treba biti posebno oprezan. Zato vam donosimo kratak podsjetnik na ono voće i povrće s kojima treba biti posebno oprezan.

VOYO logo
Pogledaj još galerija