
LOŠE NAVIKE /
Ovih osam stvari ne smijete držati pored štednjaka: 'Može biti opasno'
Neobično i nesvakidašnje jelo, barem u našim krajevima. Po izvornom receptu iz Mađarske juha je jako slatka, a mi predlažemo izmijenjenu verziju s vrlo malo šećera i uz dodatak kiselog vrhnja.
Sastojci:
300 g višanja bez koštica 3 žumanjka 1 žlica brašna 1 žlica šećera 1 dl kiselog vrhnja prstohvat cimeta
Priprema:
Očišćene višnje staviti u 8 dl kipuće vode s malo šećera i cimeta po ukusu. Kuhati 10 minuta nepoklopljeno, na srednjoj temperaturi.
U međuvremenu razmutiti brašno s nekoliko žlica hladne vode, zatim ga lagano, uz miješanje, dodati u juhu. Kuhati još 10 minuta, maknuti s vatre i dodati umućeno vrhnje sa žumanjkom. Ohladite u hladnjaku i poslužite ukrašeno po izboru.