PUCALI SMO OD ZDRAVLJA /

13 'sirotinjskih' jela koja su bila na svakom stolu u Jugoslaviji: Mnogi se slažu kako ni danas ne postoji ništa ukusnije...

5. Pečeni krumpir: Posložite oguljeni krumpir, dodajte sol, papar i sitno sjeckani crveni luk. Zatim sipajte brašno i miješajte uz dodavanje vode (da bude malo gušće nego za palačinke). Razlijete u podmazanu tavu i pecite oko pola sata na 250 C.
Foto: Shutterstock
5. Pečeni krumpir: Posložite oguljeni krumpir, dodajte sol, papar i sitno sjeckani crveni luk. Zatim sipajte brašno i miješajte uz dodavanje vode (da bude malo gušće nego za palačinke). Razlijete u podmazanu tavu i pecite oko pola sata na 250 C.
5 /13
VOYO logo

Svatko od nas se sjeća nekih starinskih jela koja su se spremala u Jugoslaviji. Zbog toga što za njihovu pripremu nije potrebno puno namirnica, zovu ih "sirotinjska jela". Bilo da je razlog udaljenost od najbliže prodavaonice ili skroman budžet, "sirotinjska jela" su se spremala s vrlo malo namirnica. Često su to i najukusnija jela kojih se rado sjećamo iz vremena stare Jugoslavije.

VOYO logo
Pogledaj još galerija