
Inspiracije nikad dosta, stoga su naši novinari odlučili podijeliti svoje omiljene recepte za sendviče

Sastojci za ovo skromno, ali veličanstveno jelo su lako dostupni, a kombinacije umaka, namaza, sireva i narezaka su neograničene. Sendvič spada pod
No, vrhunski sendviči ne nastaju slučajno. Potrebno je stvoriti balans između hrskavog i mekanog, između priloga i glavnih sastojaka kako bi svaki zalogaj bio nova eksplozija okusa. Svatko od nas ga priprema na drugačiji način, stoga smo okupili najveće samoprozvane stručnjake za sendviče iz redakcije da nam otkriju svoj recept za idealan sendvič. Pogledajte njihove kreacije u nastavku.
Sven: Klasik s piletinom
“Sendviči su jelo koje mogu pojesti u bilo koje doba dana. Brzi su i jednostavni, a favorit mi je običan sendvič s nareskom od pilećih prsa. Twist je u namazu s medom koji najjednostavniji sendvič diže na novi nivo. Isprobajte!”
Za namaz:
1 žlica majoneze
Žličica senfa
Žličica meda
Svježe mljeveni papar
Za sendvič:
Obična kajzerica ili sa sjemenkama
Matovilac ili baby špinat
Tanko narezan krastavac
1 tvrdo kuhano jaje
Pomiješajte sastojke za namaz. Omjere prilagodite vlastitom ukusu. Jaje skuhajte, ohladite, očistite ljusku i narežite.
Premažite donji dio kajzerice namazom i nastavite slagati sir, šunku, krastavac, jaja i salatu. Ostatak namaza nakapajte po vrhu i zatvorite sendvič.
Teja: Hrskavi baguette s pršutom
“Kad se zaželim sendviča, ovo je moj odabir! Spoj pršuta i rajčice daje idealnu kombinaciju slatkog i slanog, a otopljena mozzarella blagog okusa zaokružuje čitavu priču. Ovo je sendvič za hedoniste, a namirnice uvijek možete prilagoditi svom ukusu.”
Mali baguette (ili kruh po želji)
2-3 šnite pršuta
Ribana mozzarella
Šaka rikole
Nekoliko cherry rajčica
Maslinovo ulje
Šnite pršuta natrgajte rukama na manje trakice. Baguette prerežite po dužini i na donju stranu stavite ribanu mozzarellu i kratko zapecite u pećnici, a gornju nakapajte s malo maslinovog ulja. Zatim dodajte pršut, cherry rajčice i rikolu.
Mihovil: Ultimativni tuna sendvič
“Ovo je moja omiljena kombinacija okusa. Probao sam jednom ovaj sendvič negdje i otada ga stalno radim, naprosto mi je sjeo. Super je jednostavan, a fenomenalnog okusa i jednostavan za ponijeti na posao za ručak.”
Kukuruzna ciabatta
Grapollo rajčica
Majoneza
Zelena salata, rikola ili matovilac
Prerežite ciabattu i premažite majonezom. Zatim izvadite tunu, zgnječite je vilicom i stavite na donji dio peciva. Na tunu stavite narezanu grapollo rajčicu i završite sa zelenom salatom.
Ivana: Avokado-cheddar sendvič
“Preferiram laganu i zdravu hranu, tako da će se često u mom sendviču naći avokado koji je odličan izvor nutrijenata, a sendviču daje sočnost. Ovaj recept sam davno našla na jednom stranom food blogu i otada ga radim često s raznim iteracijama.”
Avokado namaz:
Avokado
Limun
Sol i papar
Za sendvič:
Crvena paprika
Luk
Matovilac
U zdjelici zgnječite avokado, pokapajte limunom i posolite i popaprite po želji. Na donji dio pivskog peciva stavite šnitu cheddar sira i kratko zapecite u pećnici da se lagano otopi. Zatim slažite avokado namaz, paprika, tanko isječeni kolutovi luka i za kraj matovilac po želji.
Koji sendvič je tvoj favorit? Misliš da imaš bolju kombinaciju? Super jer svoje vještine izrade sendviča sada možeš iskoristiti u Lidl Sendvičijadi . Opremi se namirnicama u najbližoj Lidl trgovini i zadivi nas svojom kreacijom.
Prijavi se na natječaj OVDJE i pokaži nam kako se radi remek-djelo od sendviča! Požuri jer prijave traju do 20.9., a Lidl je za najveće kreativce pripremio vrijedne nagrade. Sretno!





















