Jedite pametno /

Zimski recepti: Zagrijte tijelo, unesite dovoljno vitamina i izbjegnite prehlade i umor

Temperature padaju, a naš organizam postaje sve osjetljiviji. Izbjegnite prehlade i umor pravom hranom koja će vas zagrijati iznutra i ojačati imunitet. Ukusne recepte otkrijte klikom na 'SLJEDEĆA'

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kremasta juha od karfiola

Na spomen karfiola mnogi se naježe, ali ova kremasta juha oduševit će svako nepce i zaštiti tijelo od bakterija.

(FOTO: Pexels)

Sastojci:

 400 grama karfiola

pileći temeljac

170 grama tofua

sol

svježi papar

50 grama cheddar sira

dva režnja češnjaka

Upute:

Kuhajte karfiol u vodi koja ključa ili ga pripremite kuhanjem na paru. Dodajte pileći temeljac i tofu u lonac, ubacite karfiol, sol, papar i češnjak te kuhajte nekoliko minuta, a zatim ručnim mikserom blendajte juhu kako bi postigli gustoću.

Recept prenosimo s Cara's Cravings.

Zimsko varivo od leće i povrća

Zimsko varivo od leće i povrća zagrijat će organizam, a češnjak, korijander i brojni začini spriječit će prehladu. 

(FOTO: Pexels)

Sastojci: 

85 grama crvene leće 

dvije mrvke, nasjeckane

3 štapića celera, nasjeckanih

2 mala poriluka, nasjeckana

dvije žlice pasirane rajčice

žlica timijana

3 velika režnja češnjaka

žličica korijandra

Upute: 

Ubacite leću, mrkve, celer, poriluk i dvije žlice pasirane rajčice te češnjak, timijan i korijander u lonac i prelijte s litrom i pol vruće vode te dobro promiješajte. ​Poklopite i pustite da se krčka 30 minuta dok povrće nije mekano. ​

Ako volite gušću teksturu, juhu možete blendati ručnim mikserom. Poslužite toplo.

Recept prenosi BBC Good Food.

Piletina na marokanski

I mesno jelo možete pretvoriti u pravu bombu za zdravlje. 

(FOTO: Pexels)

Sastojci:

4 pileća prsa

tri žlice maslinovog ulja

dva luka, nasjeckana

100 grama rajčica

100 grama đumbira

tri režnja češnjaka

žličica kurkume

žlica kumina, korijandera i cimeta

velika tikva očišćena od sjemenki i narezana na velike komade

600 mililitara pilećeg temeljca

žličica tamnog šećera

2 žlice vinskog octa

100 grama sušenih rajčica

Upute:

Začinite pileća prsa i zagrijte dvije žlice maslinovog ulja na tavi i lagano popecite piletinu sa svih strana. Uklonite ju s vatre i stavite na tanjur. 

Luk, 100 grama rajčica, đumbir i češnjak izmiksajte u pastu. Jedan luk pirjajte na maslinovog ulju, a zatim dodajte kurkumu i kumin te korijander i cimet te pirjajte još minutu. Dodajte pastu i sve promiješajte.

Stavite piletinu u taj umak i u lonac dodajte tikvu, pileći temeljac, šećer i vinski ocat. Pustite da ključa 30 minuta dok piletina nije potpuno kuhana​. Izvadite piletinu i nasjeckajte ja na srednje komadiće te u lonac dodajte sušene rajčice. 

Dodajte sol i papar po želji te poslužite toplo s feta sirom ili vrhnjem.

Recept prenosi BBC Good Food.

Brza pesto piletina

Za one koji imaju malo vremena i ne mnogo namirnica u frižideru - ovo je odličan obrok.

(FOTO: Thinkstock)

Sastojci:

žlica maslinovog ulja

4 pileća prsa

200 grama cherry rajčica

tri žlice pesto umaka

tri žlice vrhnja

svježi bosiljak, pola glavice luka, papar i sol

Upute:

Zagrijte ulje na tavi i dodajte piletinu. Pecite 12 do 15 minuta dok nije gotova. Začinite uz sol i papar te pirjajte luk. Narežite cherry rajčice po pola i dodajte ih u tavu te pirjajte dok malo ne omekšaju. Smanjite temperaturu i dodajte pesto i vrhnje dok se potpuno ne spoje u umak. U piletinu s pestom dodajte puno svježeg bosiljka, a kao prilog poslužite brokulu, rižu ili salatu po želji.

Recept prenosi BBC Good Food.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx