
Zašto odbijamo jesti hranu koja nam ne izgleda ili ne zvuči ukusno?

Koliko puta vam se dogodilo da hranu ne želite niti kušati samo zato što vam se ne sviđa izgled?
Stručnjaci potvrđuju kako doista prije svega jedemo pogledom, a tek kasnije prepuštamo nepcu da presudi.
"To je pitanje navika, dakle ono na što je netko navikao naravno da određuje i njegov ukus i njegov osjećaj povjerenja. Ako netko prvi put vidi neku hranu, neke boje nekakvog određenog izgleda ili mirisa, naravno da će biti oprezan. A ako je to nešto što jede svakodnevno onda će to odmah u startu i s užitkom probati", rekao je psiholog Ivan Modrušan.
No, često se dogodi da izgled vara. Hoće li nam kavijar biti manje ukusan ukoliko ne znamo da je riječ o deliciji, hoćemo li radije odabrati namaz od crne slavonske svinje i hoćemo li ciklu radije popiti nego pojesti?
Sve to provjerili smo na zagrebačkim ulicama. Pogledajte
videoprilog!


















