Začinsko bilje /

Začini u teglama na balkonu ili kuhinjskoj dasci

Začini se mogu uzgajati u teglama na balkonu ili na kuhinjskoj daski. O čemu treba voditi računa kod sadnje i uzgoja začina u teglama.

VOYO logo
VOYO logo

Začini u teglama idealan su način sadnje začina jer prilikom kuhanja u svakom trenutku možete iskoristiti začin za kuhanje. Začini u teglama sve češće se mogu vidjeti na balkonima ili na kuhinjskim daskama prozora. Idealno mjesto je sunčana strana balkona, gdje ćete smjestiti začine u teglama.

U teglama možete posaditi sljedeće začine: bosiljak, origano, kadulja, kopar, luk, majčina dušica, estragon, menta, peršin i korijandar. Idealna temperatura za uzgoj začin au teglama je od 18 do 20 stupnjeva Celzijusa.

Kako biste posadili začin u teglu ona mora imati promjer najmanje 10 centimetara, dok za komorač, peršin i celer barem 15 centimetara. Što se tiče zalijevanja začinske biljke treba redovito zalijevati, ali s malom količinom vode. Ako zalijevate rijeđe s većom količinom vode, tada svakako osigurajte drenažu. Prevelika količina vode uzrokovat će truljenje začinskog bilja.

Začine u teglama treba redovito rezati kako bi se mogli dalje razvijati, tako da bez brige krenite s korištenjem začina iz tegle za kuhanje jer ćete na taj način potaknuti razvijanje začinskog bilja.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali